Genre

Komedi, Drama, Musik

Land

Irland, Storbritannien

Regissör

Rich Peppiatt

Manus

Rich Peppiatt

Kneecap

Belfast 2019. När ödet sammanför en uttråkad musiklärare med två självutnämnda lowlifes föds den stökiga hiphop-akten Kneecap. Genom att rappa på minoritetsspråket iriska blir den osannolika trion frontfigurer för en växande medborgarrättsrörelse. Samtidigt som deras fans blir allt fler växer också skaran som vill tysta dem – kosta vad det kosta vill.

Fartfylld, omtumlande och kaxig film med ett fruktansvärt ösigt soundtrack! En Trainspotting för 20-talet!

’Clearly destined for cult status.’ – SCREEN DAILY 

Om visningen måndagen den 14/10:

Välkommen på en exklusiv förhandsvisning av irländska filmen KNEECAP med en kortare intim spelning med göteborgsbaserade artisten Josef Slunge.

Konsertstart: 19:30

Filmstart: 20:15

Biljetten gäller för både spelning och film! 

Om Josef Slunge

När Josef Slunge albumdebuterade 2023 med ”ikväll, inatt, men aldrig imorgon” placerade han sig direkt som en av de allra mest intressanta namnen på den svenska scenen som lekfullt rör sig sömlöst mellan genrer och uttryck. Reaktionerna lät inte vänta på sig: P3, Aftonbladet, Nöjesguiden, Göteborgs-Posten och Gaffa var några som stod längst fram i hyllningskören. Slunge toppade året med sin första headlineturné, ett bejublat gästframträdande på Way Out West med Cleo och med att bli årets Creative Juice-stipendiet.